Wednesday, 26 December 2012

PENGUNDI HANTU DI MALAYSIA

BERIKUT ADALAH CONTOH YANG SAYA PEROLEHI MENGENAI PENGUNDI HANTU











Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi, sila ikuti saya di Facebook dan juga jangan lupa tolong LIKE ye..
KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH BANYAK MASALAH DALAM PRU KE-13 NANTI.

Buat rakan-rakan seperjuangan marilah kita berkongsi pendapat dan kunjungi saya di FACEBOOK.




Saturday, 1 September 2012

MENJANA PENDAPATAN TANPA MODAL

Saya nak cuba mendapatkan pendapatan lebih melalui Rreferral Task ni dan baru saja nak cuba-cuba manalah tahu kot boleh jadi pendapatan sampingan yang tak perlu keluar modal.

Cara dia macam ni bila kita masuk link ini  http://referraltask.com/ref.php?page=act%2Fref&invcod=142620 nanti dia minta supaya kita buat 1. Nama:, 2. Password: 3. Email kita. 

Dah siap isi tu dia bagi secara automatik US$2 hehe.. kemudian kalau kita ada Facebook lebih senang cari
kawan-kawan supaya ramai yang join daripada Referral Id kita tu.. Jika ada yang join under Id kita mereka bagi US$2 setiap seorang yang join, tapi kalau ada yang masuk setakat nak tengok-tengok saja pun mereka bagi US$1 setiap pengunjung daripada Link yang mereka bagi kat kita tu.

So bagi warga Labuan yang hendak mencuba nasib bolehlah masuk dan ikut langkah-langkah yang diberi di atas atau  Join Now bila lagi nak cuba dapat duit free kan hehe...

Selamat Mencuba.

Tuesday, 17 July 2012

JOM KE PASAR LABUAN

Apa kata kali ini kita nak membeli keperluan harian, sudah pasti kita akan ke Pasar untuk membeli Sayuran, Ikan dan Daging.. :) Jom kita meninjau ke Pasar Labuan...












Haa.. dah lihat tak? pelbagai jenis ikan, sayur dan daging kat Labuan..(kalau nak daging yang sejenis tu ada tapi berlainan bangunan dengan Pasar Ikan Labuan) hehe.. lihat si kakak kita ni.. asyik dengan bisnes dagingnya yang mememang berpatutan harganya. Bagi yang baru sampai ke Labuan, kami warga Labuan mengucapkan selamat datang dan biasakanlah diri dengan kehidupan harian di sini.

-Sekianlah-

Friday, 25 May 2012

CARA MELAJUKAN BROADBAND YANG SUDAH HABIS QUOTA


Assalamualaikum dan salam muhibbah dan salam 1 malaysia..
ok kali ini saya akan kongsikan satu trick iaitu cara nak lajukan brodband yang sudah habis limit..mungkin korang tertanya-tanya betulke ada cara macam ni..memang ada..cume perlu ikut step yang diberikan..

Steps
1) Pastikan wktu ni korang dah connect ke internet. Tekan “start” & cari “run”. Dalam tu tulis “cmd” dan tekan ok…

2) Akan keluar command prompt macam kt bawah ni. Tulis “ipconfig/all” dan enter…

3) Bila dah enter akan kluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tengok gambar kat bwh utk pilih yg mna betol…

4) Ok skarang tekan “ping [address korang] -t” Cth ping 10.175.53.131 -t mcm gmbar kt bwh. Bila berjaya, korang akan trima balasan mcm kt bwh. Kalo x kuar mcm kt bwh mksudnya x berjaya la tu…

5) Biarkan bnda ni jalan selama mna korang online. Kalo dah xnak tekan pangkah tu ja.

Proses nie akan buat korang akan sntiasa ada connection dgn server, akan cepatkan proses hantar & terima packet (bdk2 network n IT tau la apa bnda nie) jadi website lbih cepat loading…
Tips ini boleh digunakan untuk semua jenis rangkaian seperti celcom, digi, maxis dan sebagainya..
Kalau ade apa-apa yang x faham boleh tanya..

HOW TO RESET ECU ON ANY FUEL INJECTION CAR

The proper procedure is with engine shut off you then proceed to disconnect the negative battery and leave it disconnected for a few minutes (15 minutes should be enough). this will erase the "driver profile" in the ecu. then reconnect the battery, start the engine, turn on the a/c AND let it idle for about 20-30 minutes. this idle time is very important since it allows the ecu to reacquire the engine parameters it needs. if you don't let it idle for at least 20 minutes then you'll see your mileage go down and it may not shift right (for those with a/t). also be sure to keep the transmission in park or neutral so as not to interfere with the ecu resetting itself. don't press the brake or accelerator pedals either.

Thursday, 24 November 2011

Masalah Brek Kereta Chery Alado A160

Sekiranya anda mengalami masalah brek panas, disc brek cepat haus, dan kederaan anda bergerak berat. Sila periksa:-

1. Hos Brek Getah (mungkin tersumbat)

2. Periksa Piston (mungkin bengkok)

3. Periksa Caliper (masih berfungsi atau tidak)

Dari pengalaman saya menggunakan kereta Chery Alado Sedan A160, saya sudah sebulan mencari mekanik yang dapat pemperbaiki kereta saya di WP Labuan termasuk service centre Chery sendiri tdak dapat mengetahui masalah kereta ini dan berbagai spekulasi diberikan oleh mereka seperti ABS rosak, Master Pump rosak dan macam-macam alasan lagi.

Tetapi apa yang saya lakukan pada kereta buatan China ini apabila mengalami masalah brek ialah dengan menggantikan brek pad asal kepada brek pad Proton Waja (depan) dan potong mengikut saiz asal Chery Alado dan menggantikan hos brek yang pasti tersumbat (faktor cuaca berlainan dengan China) dengan hos brek kereta Toyota Litace Van hos brek (belakang).

Kalau anda mengalami masalah yang sama dengan saya ini, silakan cuba tips yang saya berikan ini.

Kos:-

-Brek pad waja RM40
-Hos brek Van Litace(belakang) RM25
-Upah machinist untuk memotong brek pad RM20
-Upah pemasangan uabhsuai RM25

Total = RM110 sahaja... Berbanding kalau hantar ke Pusat Servis Chery dalam lingkungan RM300-RM400. Anda dapat menjimatkan wang anda.

Insyaallah semoga berjaya.

Monday, 22 August 2011

Homestay Sungai Labu

Homestay Sungai Labu

Info
Kampung Sungai Labu is quiet and peaceful coastal village that lies on the west coast of Labuan Island. This pictures village fringes pristine beach cove and white sandy beaches. It spreads across 872 acres of fertile lowlands and gentle hill locks. The quaint village houses with their distinctive architecture and beautiful curtain-laced windows sit spaciously apart amidst tall coconut trees and facing the South China Sea. This is the heartland of the Kedayan people who make up just about half of Labuan's Muslim population.
A community steeped in tradition and local customs. The Kedayan are known for their intimate knowledge of medical plants. They grow plants which are used to treat a wide range of ailments and antidotes. Kampung Sungai Labu is situated on the west coast of Labuan Island. It is 12KM from Labuan Town center and 11KM from Labuan Airport. Public transport is available at any time of the day and takes 20 minutes to reach the village.
Contact
KK Mr. Haji Hassin @Hashim B Abdullah
Tel: +6013-4351520
Fax:
Email:
Address:
 

Get Direction

Homestay Bukit Kuda,Labuan


Homestay Bukit Kuda,Labuan


Homestay Bukit Kuda,Labuan

Info
Bukit Kuda Village (Kampung Bukit Kuda) sits next to Labuan's largest natural reservoir - the Bukit Kuda dam, which supplies the island with most of its fresh drinking water.
The village has excellent infrastructure and public amenities. The roads are tarred and litter free. The surroundings are tranquil with beautiful landscaped houses. The people are charming and friendly. It is a model village that had won the "Excellent Village" award at both Labuan and national level. Life in the village is unhurried but certainly not dull. The villagers, mainly Kedayan Muslims, are modern farmers. The village produces the island's very own 'Lidi' noodles and Virgin Coconut Oil.
The Oyster-Mushroom farming is a common activity among villagers here. Homestay Bukit Kuda Village has 34 rooms available for individual or group booking. Charges for various attractive homestay packages are minimal. Standard package include one spacious room with fan, toilet, bathroom with clean running water, food and drink. Bukit Kuda Village is situated in the middle of Labuan Island .
There are activities like Virgin coconut oil processing, Lidi nood;es processing,Oyster Mushroom farming
Activities
Virgin coconut oil processing, Lidi nood;es processing,Oyster Mushroom farming
Contact
KK Mr. Haji Mustapha B Tangkim
Tel: +6013-8511907
Fax:
Email:
Address: Homestay Kg Bukit Kuda, Labuan, Wilayah Persekutuan Labuan
Get Direction

Homestay Patau-Patau 2

Homestay Kampung Patau-Patau 2 

Info
The well known Kampung Patau-Patau 2 is one of the last remaining traditional water villages in Malaysia. The villagers are mostly Brunei-Malays who make up about half of Labuan's Muslim population. Traditionally, these people were fishermen, sailors and traders from neighboring Brunei. They continued their traditional lifestyle of living in stilt houses over the sea, speak a distinctive Brunei-Malay dialect and observe the elaborate Brunei adat-adat (tradition) in their daily lives. Their houses are brightly colored and linked to each other by wooden boardwalk complete with water and power supplies and sewage lines.
The amenities include streetlights, water taxi jetty, telephone, shops, handicraft shops clinics, schools and surau (a place of worship for muslims and it is smaller than a mosque) Visitors are feted to a sit-on-the-floor feast of "ambuyat", a traditional Brunei-Malay meal of sago (Palm starch) eaten with steamed fresh crabs, paha-paha (green vegetables), and a variety of delicious local fares. "Kausar, an aromatic fruit punch is served to accentuate the flavour of the meal. Kampung Patau-Patau 2 is located 3KM from Victoria Town. It can be reached by road or by water taxi. Water taxies (longboats) are available daily from 6AM to 6PM at the market jetty.
Contact
KK Mr. Haji Sulaiman B Wan Chi
Tel: +6012-8363403
Fax: +6087419622
Email:
Address: Homestay Kg. Patau-Patau 2, Kg. Patau-Patau 2, 87007,Labuan,Wilayah Persekutuan Labuan